22121
page-template-default,page,page-id-22121,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Dr. Lodewijk Schmit Jongbloed, arts, MBA
kantoor arts en assessment

Over Lodewijk Schmit Jongbloed

Lodewijk Schmit Jongbloed studeerde geneeskunde en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Zijn MBA scriptie is bekroond met de KPMG prijs. Na functies bij Zilveren Kruis/Achmea, het Erasmus Medisch Centrum (als manager OK en organisatie-adviseur) en de Nederlandse Federatie van UMC’s, startte hij in 1996  LSJ Medisch Projectbureau, waar hij tot  2016 managing partner was. Schmit Jongbloed Advies is zijn huidige bedrijf.

 

In 2017 promoveerde hij aan RUG/UMCG op een proefschrift over “Arbeidstevredenheid onder artsen”.

 

Hij ziet de omgeving van artsen snel veranderen: meer taken, minder handelingsvrijheid. Dat maakt reflectie op werk en eigen functioneren noodzakelijk. Niet alle artsen hebben dat in hun opleiding geleerd. Ook kost het (schaarse) tijd en energie. Hij vindt dat ontwikkeling op diverse vlakken en reflectie nodig is.

 

Hij organiseerde het congres Laat de Dokter Dokteren”. Onder leiding van dagvoorzitter Jacqueline de Graaf, Hoogleraar Interne Geneeskunde en Opleidingsdirecteur Medisch Specialistische Vervolgopleidingen in Radboudumc,“Leidt inzet van Scribes tot minder administratieve lasten en meer tijd voor de patiënten?”

 

Met Angele van de Ven schreef hij de bestseller (meer dan 5000 exemplaren verkocht) “Heel de dokter” (inmiddels in drie talen verschenen). Hierin geeft hij loopbaan en ontwikkelingstips en daagt artsen uit hun hele leven AIO te blijven: Arts in opleiding.

Lodewijk Schmit Jongbloed

Lodewijk Schmit Jongbloed