21856
page-template-default,page,page-id-21856,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Assessment voor revalidatieartsen

ASSESSMENT VOOR REVALIDATIEARTSEN

Het assessment voor revalidatieartsen is een van de speciaal ontwikkelde assessments die door Arts en Assessment kunnen worden ingezet voor deze specifieke medische doelgroep. Het ene specialisme is het andere niet en het beroep van revalidatiearts stelt hoge eisen, niet alleen op medisch gebied maar ook op het gebied van niet-medische skills. In die zin zou je de vergelijking kunnen maken met een APK waarin op belangrijke punten wordt gekeken naar het functioneren van de revalidatiearts en antwoorden kunnen worden gegeven op vragen die leven over de verschillende rollen die een revalidatiearts vervult. In het assessment voor revalidatieartsen wordt aan de hand van o.a. CanMeds rollen gekeken naar het functioneren. De CanMeds rollen komen overeen met de rollen die ook een revalidatiearts vervult waaronder de rollen van communicator, beroepsbeoefenaar, samenwerker, organisator en gezondheidsbevorderaar. Aan de hand van de uitkomsten van het assessment voor revalidatieartsen kan antwoord worden gegeven op gestelde vragen en het functioneren van de revalidatiearts.

ASSESSMENT VOOR REVALIDATIEARTSEN – HOE WERKT DAT

  • ​Als voorbereiding op het assessment voor revalidatieartsen is er de voorbespreking waarin zowel met de opdrachtgever als degene die aan het assessment deelneemt, geïnventariseerd wordt wat de doelstellingen en verwachtingen zijn die aan beide kanten leven. De datum voor het assessment en het tijdspad worden eveneens afgestemd.
  • Dan is er de assessment dag zelf. Gedurende de dag worden er meerdere tests gemaakt (capaciteitentest, persoonlijkheidsvragenlijsten en soms ook rollenspellen) en wordt er tijd ingeruimd voor een uitgebreid gesprek met Jan Maarten Wieringa (psycholoog). Aan het einde van de dag wordt er een eerste, voorlopige terugkoppeling gegeven n.a.v. de testresultaten. Ook wordt er een datum gepland voor de nabespreking.
  • Op basis van een nadere analyse van resultaten van de afgenomen tests zal Jan Maarten na het assessment voor revalidatieartsen een rapportage opstellen. Tijdens de nabespreking geeft Jan Maarten Wieringa toelichting op de testresultaten en uitkomsten en kunnen bijvoorbeeld sterke punten, ontwikkelpunten, relatie naar de medische praktijk, nader advies en tips worden gegeven naast uiteraard antwoorden op de vragen die de deelnemende revalidatiearts stelt.