22144
page-template-default,page,page-id-22144,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Drs. Jan Maarten Wieringa, psycholoog
kantoor arts en assessment

Over Jan Maarten Wieringa

Jan Maarten is assessmentpsycholoog sinds 1990. Individuele verschillen tussen mensen onderling en de fit tussen persoon en functie, boeien hem zeer. Wat maakt de één geschikt en de ander niet? Hoe maak je dat inzichtelijk ? Ook de diversiteit aan specialismen en de (ziekenhuis)organisaties waarvoor hij werkt motiveert hem. Iedere keer is hij gemotiveerd een passend en helder (ontwikkel)advies te geven.

Zijn ontwikkelassessments zijn onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. Hij vindt het belangrijk dat er gewerkt wordt volgens de principes van ‘best practices’  en ‘meten is weten’. Zie dit artikel van Kirsten Dijkhuizen.

Artsenassessment is gestart in de periode dat de Canmedscompetenties in de opleiding werden meegenomen. Hij heeft tevens ruime ervaring met ontwikkeladviezen en competentie-ontwikkeling in het bedrijfsleven waardoor hij in staat is vanuit een breed perspectief te kijken naar ontwikkelingen.

 

Het proefschrift van Michiel Westerman: ‘Mind the gap; the transition to hospital consultant’ stond eveneens aan de basis van Artsenassessment (funfact Michiel Westerman nam in 2019 deel aan een ontwikkelassessment na zijn aanstelling als internist- nefroloog bij Franciscus Gasthuis & Vlietland).
Met veel plezier was Jan Maarten zes jaar, tot aan de sluiting van de Bijlmerbajes, lid van de Commissie van Toezicht. Daarnaast is hij gecertificeerd Vertrouwenspersoon. Lid van NOLOC

Jan Maarten Wieringa

Jan Maarten Wieringa