22119
page-template-default,page,page-id-22119,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Dr. Saskia M. van Es, klinisch psycholoog
kantoor arts en assessment

Over Saskia van Es

Saskia van Es is zeer ervaren in het voeren van ontwikkelingsgesprekken. Zij werd geboren in India, groeide op in Twente en studeerde psychologie in Groningen. In 1999 promoveerde zij bij de VU op een multicenter interventie onderzoek, waaraan verschillende poliklinieken kindergeneeskunde deelnamen, om de therapietrouw bij pubers met astma te verhogen. Zij was daarna werkzaam bij de polikliniek Psychiatrie van het LUMC, de Gezonde Zaak, het Sinaï Centrum en het OLVG. Sinds 2007 is zij werkzaam bij PsyQ Amsterdam onderdeel van de Parnassia Groep. Ook is zij binnen PsyQ specialismeleider Somatiek & Psyche en specialismeleider Somatische Symptoomstoornissen bij de Parnassia Groep. Zij participeert in wetenschappelijk onderzoek bij PsyQ en was jarenlang supervisor VGCt, praktijk- en werkbegeleider in de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog.

 

In haar studententijd begeleidde zij studenten geneeskunde in werkgroepen communicatieve vaardigheden. Saskia maakte van 2007 tot 2011 deel uit van het bestuur van de VGCt met als portefeuille Kwaliteit Beroepspraktijk. Zij was van 2011 – 2018 hoofddocent van de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. Sinds 2013 is zij lid van het College van Beroep NIP. Tenslotte maakt zij deel uit van Cliëntenraad van het Amsterdam UMC en zet zij zich in als vrijwilliger voor de NTS.

Saskia van Es

Saskia van Es